« Takaisin hakusivulle

Kuningaskalastajan lomahuvila 5/5

Cottage Marketing, Oy Prima Partner Russia Ltd

Maloluokitus (.pdf)


MyyjäyritysOy Prima Partner Russia Ltd
Puhelinnumero+358407193637
Sähköpostiosoiteinfo@PrimaPartnerRussia.com
WWW-osoitewww.fishingholiday.fi
KatuosoiteMarkkinamäentie 61
Postinumero07960
PostitoimipaikkaAhvenkoski Loviisa
PaikkakuntaLoviisa, Ruotsinpyhtää
Neliömäärä8 persons 108 m2
Lähin kalavesiSuomenlahti
Etäisyys kalavedestä50m
Lisätiedot
Kuningaskalastajan lomahuvila on hirsitalo, jossa on huoneistoalaa 108m2.

Huvilassa on alakerrassa olohuone, keittiö ja takka samassa tilassa. Sähkösauna, pesuhuone, wc sekä kaksi makuuhuonetta ovat talon alakerran toisessa päädyssä. Alakerrasta on pääsy n. 80 m2 terassille, josta upea näkymä Ahvenkosken lahdelle ja venesatamaan.

Yläkerrassa on yhtenäinen, koko talon pituinen huonetila, mistä löytyy makuupaikka useammallekin henkilölle.

Talossa on sähkölämmitys ja varaava takka luomassa lämmintä lisätunnelmaa. Muita mukavuuksia ovat mikro, astianpesukone, pyykinpesukone, keraaminen liesi kiertoilmauunilla, tv, kotiteatteri (cd/dvd), tietokone ja internet-yhteys. Kesällä voit paistaa esim. makkaraa reilunkokoisessa ulkogrillissä.

Huvila on tarkoitettu 6-8 hengen ryhmille, makuupaikkoja löytyy 8 hengelle. Huvilaa voi käyttää myös kokoustarkoituksiin, keittiössä on pöytä 6-8 hengelle.

Lähin kalastuspaikka, Suomenlahti, 50 m

Varaa huvilanetin kautta
http://www.huvila.net/cgi-bin/pager.cgi?huvila=1182&kieli=suomi

Loviisan keskustasta löydät palvelut, paikalliset nähtävyydet ja kesällä pienvenesataman (Laivasilta) ravintoloineen ja tapahtumineen.

http://www.visitloviisa.fi/
Kalastuspalvelut Kymijoki on Suomen eteläisin lohijoki, joka laskee Kotkan kohdalla itäiseen Suomenlahteen. Kalastuksellisesti kiinnostavimmat ovat alimmat viisi kilometriä joen itäisessä haarassa. Kymijoella kalastetaan kaupunkimaisessa ympäristössä, mutta luonnon rauhassa.

Kymijoen lohien keskipaino on ollut viime vuosina kuuden kilon luokkaa, ja joka vuosi saadaan yli 15 kilon kaloja. Ennätyslohesta – 35 kiloa – on kuitenkin aikaa jo yli sata vuotta. Kalastuskausi Kymijoella kestää parhaimmillaan lähes vuoden ympäri ja leutoina talvina soutualueilla voidaan pyytää meritaimenta koko talvikausi.


Kalasesonkia koko vuosi

Vuodenkierto Kymijoella alkaa huhtikuussa meritaimenen nousulla. Sitä kestää kesäkuulle saakka, jolloin laji vaihtuu loheksi. Kirjolohta istutetaan toukokuun alussa ennen lohen nousua. Lohisesonki alkaa kesäkuun lopussa ja jatkuu elo-syyskuulle. Korkeakosken haarassa ei ole syysrauhoitusta ja siellä loka-marraskuu on erinomaista lohi- ja taimenaikaa.

Lohta kalastetaan Kymijoella lusikoilla, vaapuilla ja putkiperhoilla. Suosittuja ovat punamustat ja kirkkaat värit. Perhoa heitetään paljon spinfluga-tyylillä isojen painojen kanssa.

Paras toutainsesonki on toukokuulta elokuulle. Vesien lämmetessä monikiloiset kalat saavat lähes lohen veroiset voimat, ja kalastaja voi lohia odotellessa kokea melkoisia elämyksiä tämän ison särkikalan kanssa.

Syksyllä jokeen nousee isoa siikaa. Siiman päähän paino, mato pariin koukkuun sivutapsiin, ja yli kilon vonkale on mahdollinen.

Kalamajalta kala-apajille

Alajuoksullaan itäinen päähaara jakaantuu kahteen alahaaraan, Langinkoskeen ja Korkeakoskeen. Langinkosken merkittävimmät kalapaikat ovat alavirrasta lukien Langinkoski, Siikakoski, Ruhavuolle ja Koivukoski. Langinkosken rannalla on yhä alkuperäisessä asussaan keisarillinen kalamaja, jota Venäjän viimeiset tsaarit käyttivät kalamatkoillaan.

Langinkoski on varattu pelkästään perhokalastajille, ja sitä pidetään Etelä-Suomen parhaana meritaimenkoskena. Ruhavuolle on suosittu perhokalastuspaikka; vilkkaasti virtaava syvä virtaosuus, josta nousee vuosittain suuri määrä isoa kalaa.

Siikakoski ja sen alapuolinen Kokonkoski ovat joen keskeisiä kalastuspaikkoja ja erityisen hyvää meritaimenaluetta. Alueelta löytyy myös rauhallisia koskiosuuksia, joissa kalastuspaine on pieni.

Langinkosken haaran ylin koski on Koivukoski, jonne pääsee kalaan vain oppaan kanssa.


Kavereiden kanssa kalaan

Joen toinen parin kilometrin mittainen alahaara johtaa Korkeakoskelle. Voimalaitoksen alla lienee koko joen suosituin kalastusalue, Korkeakosken heittolaituri. Täällä pääsee harvoin kalastamaan yksin, mutta toisaalta alue on myös joen saalisvarmimpia.

Korkeakosken keskiosan soutualueella on erinomaisia ottipaikkoja, ja täältä nostetaan vuosittain lukuisia jättilohia ja komeita meritaimenia.

Monipuolinen Keski-Kymi

30 km jokisuusta, Anjalankosken kaupungin kupeesta alavirtaan, alkaa Keski-Kymin erityiskalastusalue, jonne nousee jonkin verran lohta ja meritaimenta. Koskenalusjärven ja Ahvionkosken välisellä 17 km:n pituisella jokiosuudella on hyviä paikkoja hauen, kuhan, toutaimen ja kirjolohen kalastukseen. Alueella voi kalastaa heittokalastuksen ja soutu-uistelun ohella myös moottoriuistelemalla.

Luonnonrauhaa keskellä kaupunkia

Kymijoki on vehmasta ja vehreää eteläsuomalaista jokiluontoa. Joki polveilee halki viljelymaiden ja metsien. Vesi on lievästi sameaa, mutta laadultaan hyvää. Voimalaitokset säätelevät vedenpinnan korkeutta.

Kalastajille on jokivarressa hyvä palveluvarustus; heittolaitureita, tulipaikkoja ja ruokailumahdollisuuksia. Parhaaseen lohisesonkiin suosituimmilla pyyntipaikoilla pitää varautua kalastajien paljouteen
Kuvia huvilasta


« Takaisin hakusivulle