Kalastusinfo

« Takaisin listaukseen

Valkosipuli-tilli kraavattu silakka

Ainekset

    * 600 g silakka fileitä
    * etikkaliemi:
    * 4 dl vettä
    * 3 rkl etikkaa
    * 1 rkl suolaa
    * tilli-valkosipulikastike:
    * 100 g tilliä
    * ½ dl maitoa
    * 3 valkosipulinkynttä puristettuna
    * 3 rkl majoneesia
    * 2 dl creme fraichea
    * 1 maustemitta valkopippuria

Valmistus:

   1. Vedä nahka pois silakkafileistä.
   2. Sekoita etikkaliemi niin että suola sulaa.
   3. Laita nahattomat silakkafileet etikkaliemeen ja anna olla vähintään 6 tuntia jääkaapissa.
   4. Poimi tillin oksat ja pilko varret.
   5. Hiero tilliä morttelissa niin että nesteet irtoavat.
   6. Sekoita maidon kanssa. (käytä sopivaa kulhoa ja kauhaa jos ei ole morttelia)
   7. Siivilöi maito-tilliseos ja ota talteen vihreä liemi.
   8. Heitä tillit pois.
   9. Sekoita kaikki kastike aineet keskenään.
  10. Huuhtele ja kuivaa silakkafileet.
  11. Sekoita ne kastikkeeseen ja anna olla kylmässä 1-2 vuorokautta.
  12. Tarjoa silakat keitettyjen perunoiden, munanpuolikkaiden ja salaatin kanssa.
  13. Näin tehty silakka säilyy noin viikon jääkaapissa.