Kalastusinfo

« Takaisin listaukseen

Uunilohi

Ainekset

    * Kirjolohen tai lohen filee
    * 1,5 dl kuivaa valkoviiniä
    * 3 salottisipulia hienonnettuna
    * 50 g ruohosipulia hienonnettuna
    * n. 60 g fenkolia
    * 2 sitruunaa
    * 1 appelsiini
    * 1 lime
    * 2 laakerinlehteä
    * n. 3 dl kuohukermaa
    * suolaa ja pippuria

Valmistus:

   1. Kastikkeen valmistus
   2. Freesaa sipulit ja fenkoli. Lisää kerma, laakerinlehdet, sitrusmehut,  sitrushedelmien kuori raastettuna ja valkoviini. Keitä kovaa noin 5 minuuttia. Poista laakerinlehdet ennen kuin ajat kastikkeen tehosekoittimessa tasaiseksi.
   3. Valmista lohi
   4. Poista lohesta rasvainen maha ja ruodot.
   5. Laita kala voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Kaada kastike lohen päälle. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 150ºC:ssa noin 20 minuuttia kunnes kypsää.